Iedereen die het RTL 4-programma Verslaafd! wel eens gezien heeft, weet hoe een interventie er in de praktijk aan toe gaat. Onder begeleiding van een professionele interventionist komen familie en vrienden samen om de verslaafde te confronteren met de gevolgen van diens verslaving. De samenkomst is het product van vele uren ondersteuning door een team van (ervaringsdeskundige professionals) waaronder de interventionist en een familiecounselor.

Liefdevolle confrontatie

Het is belangrijk om te onthouden dat een interventie bij verslaving niet gedaan wordt om de verslaafde allerlei verwijten te maken. Het geven om de persoon, en het houden van, staat bij een interventie voorop. Het is de bedoeling om de verslaafde een hulp- en behandeltraject in te krijgen zodat diegene de strijd aangaat met de verslaving.

Hierdoor is het noodzakelijk dat de persoon zich bewust wordt van de verslaving. Pas als er sprake is van bewustwording staat de verslaafde open voor de hulp die nodig is om beter te worden. Daarnaast is het werk dat er met de familie/omgeving wordt gedaan een essentieel onderdeel van het interventietraject.

Een interventietraject starten?

Overweeg jij een interventietraject te starten voor een verslaafd persoon in je directe omgeving? Dat is bewonderenswaardig en te prijzen. Maar liefst 85% van de verslaafde personen accepteert direct hulp. In sommige gevallen duurt het na de interventie nog een paar dagen of weken voordat iemand tot realisatie komt. Als familie heb je direct baat bij een interventietraject. Je krijgt handvatten aangereikt, je komt weer sterker in je schoenen te staan en wordt hierin intensief begeleid door 1 van onze familiecounselors.

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je kennis maken? Je kunt direct een afspraak maken of vragen stellen via telefoon of e-mail. We zijn dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur via 085 – 004 18 58 en info@peterterhorst.com.