Team

Het is ons doel te laten zien en ervaren dat herstel voor iedereen mogelijk is. Met een team van (ervaringsdeskundige) professionals bieden we altijd een luisterend oor, hebben we aandacht voor degene die met de ziekte van verslaving kampt en de directe omgeving/naasten. Voor interventies en herstel-coaching ben je bij Team Peter ter Horst in goede handen. Verslaving bestaat in veel verschillende vormen. Wij weten als geen ander dat een persoonlijk traject nodig is welke volledig is afgestemd op maat voor jou. Je leert niet alleen af te blijven van waar je aan verslaafd bent, wij helpen jou ook terug te keren in de maatschappij, je relaties te herstellen en bijvoorbeeld financiële problemen aan te pakken. Alles om een terugval te voorkomen. Hiernaast vinden wij dat de directe omgeving ook begeleiding en ondersteuning verdient in dit moeilijke proces. Wij leren jou als naaste omgaan met deze verschrikkelijk moeilijke situatie en zorgen ervoor dat ook jij het proces van herstel kan beginnen. Wij leren jou om verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven!

Erik

Erik

Het is mogelijk je eigen toekomst te bepalen. Je hoeft niet afhankelijk te zijn van gewoontes, middelen of mensen om op alle manieren een rijk leven te hebben. Ik miste zelf nazorg toen ik uit een kliniek kwam en werd aan mijn lot overgelaten. Omdat ik niet wil dat anderen dit ook overkomt, ben ik dit werk gaan doen. Ik richt me op herstelcoaching, interventies en het meereizen als dat wenselijk is. Voor iemand in herstel is het goed begeleiding te krijgen om oude gewoontes af te leren en nieuwe gewoontes aan te leren. Herstel begint pas écht als je weer in je eigen woonomgeving bent. Door rust uit te stralen, respectvol en tegelijkertijd duidelijk te zijn, help ik je met mijn persoonlijke aanpak om zelf de uitdaging aan te gaan.

Zelfs als ik niet aan het werk ben, ben ik bezig op het gebied van verslaving, herstel en coaching. Ik wandel graag, bezoek meetings, geef voorlichting over verslaving en lees veel. Rust vinden en comfortabel zijn met je leven is het resultaat van mijn coaching en het mooiste cadeau wat jij jezelf ooit kan geven.

Karin Westland

Karin

Laat ik beginnen met vertellen dat ik als geen ander weet hoe zwaar het is om een verslaving van dichtbij mee te maken. Hoe het is om te leven met iemand die alcohol of drugs gebruikt. Dat ik weet hoe verschrikkelijk het is om je dierbare te zien vechten tegen zijn verslaving. En dat je alles, maar dan ook alles doet om hem te redden.

Doordat ik zelf ervaren heb hoe belangrijk het is dat er naar het hele systeem (verslaafde, maar ook de directe omgeving) gekeken wordt, heb ik besloten hierin opleidingen te volgen. Hierdoor ben ik niet alleen ervaringsdeskundige, maar ook professional in de verslavingszorg. Ik ben betrokken, luister goed, communiceer duidelijk en ben enorm oplossingsgericht. Herstel is écht mogelijk; ik mag het iedere dag van dichtbij meemaken. Mijn dierbaren zijn al meerdere jaren in herstel. En dat gun ik jou en je dierbaren ook!

Naast mijn werk is muziek mijn passie, er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar muziek luister. Hierin vind ik alles, ik kan mijn emoties erin kwijt en ik maak mijn hoofd leeg. Quality time met mijn man, familie en vrienden zijn ontzettend belangrijk voor mij. Daarnaast vind ik het fijn om stukken te wandelen, te genieten van de natuur en de rust om mij heen.

Peter ter Horst

Peter

Een aantal jaren geleden bracht ik herstelcoaching naar Nederland. Als ervaringsdeskundige heb ik opgemerkt dat de nazorg hier in Nederland niet voldoende is. Ik besloot te doen wat ik altijd doe: denken in oplossingen. Inmiddels ben ik senior interventionist en dito herstelcoach, heb ik alle benodigde certificaten en leidt ik inmiddels andere herstelcoaches op. Mijn doel is om jou te laten zien dat het anders kan, dat herstel mogelijk is. Door snel te schakelen, in oplossingen te denken, begrip te tonen en niet te oordelen, help ik je in herstel te gaan én te blijven. Krijg je eigenwaarde en zelfvertrouwen terug en leer verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven.

Om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken, luister ik naar Nederlandse muziek, ga ik een stuk wandelen en breng ik bovenal quality time door met mijn vrouw, kinderen, familie en vrienden.

Constant

Constant

Verbinden, verzorgen en samenwerken — dat zijn de drie waarden die mijn werk kenmerken. Ik ben opgeleid als arts en psychiater in Zuid-Afrika. Daar leerde ik niet alleen de mens te begrijpen ik leerde ook cross-cultureel te werken. Cultureel erfgoed is er om te respecteren én om te gebruiken binnen de context van die cliënt. Want al jouw overtuigingen, van religie tot spiritualiteit en van cultuur tot de uitdagingen van het land waarin je bent opgegroeid, spelen een rol in jouw psyche.

Herstellen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Door samen te werken, realiseren we een collectieve veerkracht die de verbondenheid tussen mensen herstelt. Dat maakt ons sterker en in staat om tegenspoed te overwinnen. Die verbondenheid geeft ons ruimte om te leren, te verbeteren en te groeien. Zowel ons eigen leven als dat van anderen. Dat is de Zuid-Afrikaanse filosofie van Ubuntu: ‘ik ben, omdat we zijn’. We groeien, herstellen en genezen als we leren ons te concentreren op onze sterke punten en veerkracht. Als we ons eigen verhaal van meesterschap en succes creëren.

Als opgeleid medisch specialist werk ik graag met het biopsychosociaal model van de psychiatrie: ik kijk niet alleen naar biomedische aspecten, maar ook psychologische en sociale factoren spelen een rol bij jouw herstel — en dat van je familie. Daarnaast werk ik holistisch, omdat ik er heilig van overtuigd ben dat het bij geestelijke gezondheidsproblemen en verslavingsproblemen om het grote geheel gaat.

Ben ik niet aan het werk, dan ben ik nog steeds bezig met mijn eigen mentale gezondheid. Ik mediteer elke dag en wandel uitgebreid met mijn honden in de natuur om tot rust te komen. Ook zie je verbinding terug in mijn privéleven: ik ben het gelukkigst als ik met mijn vrienden en familie kan tafelen en het zo gezellig is, dat we compleet de tijd vergeten.

Peter ter Horst helpt je graag bij het regelen van een aanmelding bij mijn vrijgevestigde praktijk in Den Haag.

remy

Rémy

Verslaving vormt al heel lang de rode draad in mijn leven. Ik ben zoon van een alcoholist en ben zelf een aantal jaar verslaafd geweest. Nu ik in herstel ben, kan ik met volle overtuiging zeggen dat wat er ook gebeurt, drinken of gebruiken nóóit de oplossing is. Ik ben in het gat gesprongen van wat ik miste toen ik uit een kliniek kwam. Ik zat op de bank te niksen en zocht mensen die een positieve invloed op mijn leven hadden. Uiteindelijk besloot ik mijn werk als directiechauffeur te combineren met ‘iets in de verslavingszorg’. Nu begeleid ik verslaafden in herstel tijdens hun reis. In de auto voeren we ook goede gesprekken, waar ik gerichte trainingen en cursussen voor volgde. Ik zie het als mijn missie anderen te helpen en gooi niet snel de handdoek in de ring. Ik ben gedreven jou te helpen blijvend in herstel te zijn.

Mijn werk is ook meteen mijn hobby, want ik rijd graag auto en vind verslaving en alles wat er bij komt kijken heel interessant. Daarnaast vind ik zeilen fijn, omdat ik op het water mijn hoofd leeg maak.

theo

Theo

“I believe you can recover”. Toen ik na 7 maanden uit een kliniek kwam, vond ik het lastig om herstel in mijn leven te passen. Met de normaalste dingen in het leven kon ik niet omgaan. Daarom heb ik gekeken wat qua werk mogelijk was op het gebied van verslaving; om anderen voor deze valkuilen te behoeden. Ik richt me op interventies. Niet alleen gebaseerd op de persoon die met de ziekte van verslaving kampt, maar ik kijk naar de hele familie. Ook daar moet herstel plaatsvinden. Door mensen die net in herstel zijn te coachen, maar ook letterlijk met ze mee te reizen naar ‘gevaarlijke’ plekken, help ik terugval zo stressloos mogelijk te voorkomen. Ik zet me voor de volle 100 procent in. Dat wat ik zelf zo miste, geef ik nu aan degenen die het nodig hebben. Het vuur in mij om te geloven in een goed leven is aangewakkerd en dat brengt heel veel passie mee om íedereen een mooi leven te geven. Samen kijken we niet of, maar hóe we iets bereiken. Het is een voorrecht om dit te mogen doen!

In mijn vrije tijd sport ik graag. Het is heerlijk om te rennen en ik train dan ook zo’n 4 keer in de week voor een halve marathon. Het rennen is bijna een soort meditatie; mijn hoofd is leeg als ik ren. Ik heb gemerkt dat het helpt bij herstel. Ik leer ook graag, dus ik wil graag beginnen met golfen. Lekker in beweging zijn, is goed voor je.

Daan

Daan

Mijn missie? Mensen begeleiden naar een gezonder en fitter leven. Een aantal jaar geleden zat ik zelf niet zo lekker in mijn vel. Ik was mager, niet fit, onzeker en had weinig energie. Ik besloot me te verdiepen in voeding en ging sporten. Langzaam maar zeker kwam ik in een flow: het bewegen ging goed, ik zat lekker in mijn vel, had meer energie en ik kreeg zelfvertrouwen. Je kan gewoon meer aan als je fit bent en dat is natuurlijk van groot belang als je herstelt van een verslaving. 



Zoals met alles: het begin is het moeilijkst. Daarom help ik je te starten met goed voor jezelf zorgen. Zodra je aan een hersteltraject begint, bekijken we wat je nodig hebt. Het fijne van de combinatie sport- en voedingscoaching, is dat je mindset verbetert. Sport je, dan wil je automatisch je voeding aanpassen en andersom. Kijk: je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen — ik sta naast je. Je begint de dag al met energie en dat maakt het makkelijker om gezonde keuzes te maken. Heb je een lastig moment? Dan ben ik er voor je. 



Eigenlijk ben ik ook wel altijd met mijn werk bezig, want in mijn vrije tijd sport ik graag. Vijf dagen in de week hang ik in de gewichten en ik kickboks ook nog eens vier uur. Vind je me niet in de sportschool, dan speel ik met vrienden een kaartspel of ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik lees veel boeken over mindset, psychologie en volgde ook een cursus tot herstelcoach om jou zo goed mogelijk te begrijpen en te helpen. Omdat alles draait om balans, lig ik ook weleens op de bank naar mijn favoriete Netflix-series te kijken.


Peter

Peter

35 jaar lang leefde ik in ellende. Ik was verslaafd aan drank en was al van jongs af aan naaste van een verslaafde, doordat mijn vader ook alcoholist was. Als kind was ik al een echte helper: ik hielp mijn zusje vaak, ruimde bijvoorbeeld haar speelgoed op en wilde altijd goed voor een ander zorgen. Misschien zit ook dat wel in mijn bloed — mijn oma kookte altijd voor twintig man en bracht vervolgens het eten rond. 



Nu ik al jaren nuchter ben en werk als interventionist en familiecounselor, is mijn hele leven omgedraaid. Ik ben dankbaar voor mijn eigen herstel en dat ik juist daardoor dit werk kan doen. Ik weet hoe het voelt om alles kwijt te raken en om te snakken naar uitzicht op een betere toekomst. Nu sta ik aan de andere kant en help ik mensen om sneller uit de verslaving te komen. Help ik de families begrijpen wat de ziekte van verslaving is, hoe zij ermee om kunnen gaan en hoe je een verslaafde ondersteunt op een gezonde manier. Ik zie niet alleen de verslaafde — ik zie ook de naasten. Met een interventie maken we een einde aan een verslechterende situatie en doorbreken we de neerwaartse spiraal. We hebben een gezamenlijk doel: een fijn en gezond leven voor iedereen. En dat bereiken we met een empathische benadering, liefdevolle directheid, het snelle schakelen. Want dat is wel het allermooiste dat mijn herstel mij bracht: de dankbaarheid als je mensen hoop, houvast, perspectief en vertrouwen geeft. Dat ook zij weer elke ochtend blij wakker worden. Als ik het kan, dan kan jij het ook.



Naast het helpen van mensen geniet ik ook enorm van tijd besteden met mijn twee zoons, sporten, educatieve boeken lezen en van mijn — eindelijk — eerlijke leven.

Bart

Bart

Hoewel ik een zorgzaam type ben, werkte ik tot jaren geleden niet in die branche. Ik werkte voor radio en televisie en toen ik in de winter van 2003 in een sneeuwstorm van Hilversum naar huis reed, hoorde ik Don Schothorst — de oprichter van een verslavingskliniek. Ze zochten ervaringsdeskundigen en ik voelde een kriebel in mijn buik. Ik sprak met mezelf af: als dat kriebeltje er over 14 dagen nog is, dan ga ik er werk van maken. Sindsdien help ik verslaafden naar blijvend herstel en ondersteun ik families met counseling. Als ex-verslaafde weet ik als geen ander dat je machteloos bent als je slaaf bent van een middel. Je wil de ketenen wel losbreken, maar hoe? En als je de handboeien open hebt, maar nog wel om je pols draagt, hoe zorg je er dan voor dat je ze helemaal af kan doen en je je eigen macht terugkrijgt? Dat leer je bij mij — op een liefdevolle, loyale, directe manier. Zonder oordelen, met doorzettingsvermogen tot we het gewenste resultaat bereiken. En dat is veel breder dan de cliënt alleen. Het gaat om je leven weer fijn en goed op de rit hebben en wat je daar allemaal voor moet veranderen.


Elke verslaafde verlangt diep van binnen naar niet meer verslaafd zijn. En toch is weerstand het moeilijkste onderdeel — in het begin. Verslaving is namelijk de ziekte van ontkenning. Door mijn ervaring met verslaving voel ik aan hoe ik contact maak om toegelaten te worden. Je krijgt je kwaliteit van leven terug en leert je eigen denken in goede banen te leiden. Dat vind ik het allerbelangrijkst: dat de machteloosheid opgelost is en je eigen identiteit weer naar voren komt. Dat je een nieuwe basis hebt waar je op kan bouwen.

Voordat ik aan dit werk begon, was ik al een aantal jaar clean. Maar door in het vak te gaan, ben ik veel sterker in mijn herstel en in mijn schoenen komen te staan. In mijn vrije tijd zorg ik voor mijn zieke vrouw — wat niet makkelijk is, maar ook niet zwaar, omdat het gebeurt ut liefde. Rust vind ik door met mijn hond te wandelen. In de middag lekker naar buiten en mijn kop leegmaken. Het mooiste aan dit werk? Dat je het pad vindt naar herstel en dat ik mee mag lopen naar het eindpunt: persoonlijk leiderschap. Tot het moment dat ik weer leven in de ogen van mijn cliënten zie.


Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

  • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
  • Adequate hulp binnen 24 uur
  • Werkt op locatie
  • Werkt discreet
  • Effectieve begeleiding op maat
  • Gecertificeerd
  • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?