Nazorg in de vorm van herstelcoaching

Het pad naar herstel van een verslaving is zelden eenvoudig. Vaak wordt veel aandacht besteed aan de eerste stappen, zoals detoxificatie en intensieve therapie. Echter, even belangrijk, zo niet belangrijker, is de fase die daarop volgt: nazorg. Wij bieden deze in de vorm van herstelcoaching. De fase die volgt na een vorm van behandeling is cruciaal om een solide fundament neer te zetten voor duurzaam herstel en het minimaliseren van de kans op terugval.
Kom in contact

Wat is nazorg?

Nazorg omvat de ondersteuning en begeleiding die iemand ontvangt na het voltooien van een primaire behandelingsfase voor verslaving. Dit kan variëren van medische controles, psychologische ondersteuning, groepstherapie en gesprekken met een psychiater. Het doel van nazorg is om de overgang terug naar het dagelijkse leven zo soepel mogelijk te laten verlopen en om te helpen bij het aanpakken van eventuele uitdagingen die zich kunnen voordoen.

Belang van nazorg met een herstelcoach

Het belang van nazorg kan niet genoeg benadrukt worden. Zonder optimale nazorg kunnen de behaalde resultaten van de initiële behandeling verloren gaan. Iemand die herstellende is van een verslaving heeft vaak een hoog risico op terugval zodra de intensieve behandeling eindigt. Vanaf het moment dat iemand de kliniek verlaat, is het van belang dat hij of zij de aangereikte handvatten en tools toepast in het dagelijks leven. Dit kan veel uitdagingen met zich meebrengen, maar je staat er niet alleen voor. Wij staan naast je om deze uitdagingen samen aan te gaan. Herstelcoaching is de ondersteuning bij het opbouwen van nieuwe routines, jezelf herontdekken, integreren in de maatschappij en het bieden van een ondersteunend netwerk om een eventuele terugval (in middelen, maar ook in gedrag) te voorkomen.

herstelcoach nazorg verslaving

Wat is herstelcoaching?

Herstelcoaching is een gespecialiseerde vorm van begeleiding die gericht is op het ondersteunen van individuen in hun herstelproces na een verslaving. Het is maatwerk, 1 op 1, intensief. Als herstelcoach werken wij met onze kandidaten samen om persoonlijke doelen te stellen, obstakels/uitdagingen leren te herkennen en strategieën te ontwikkelen om deze aan te gaan. Deze vorm van coaching is vaak een langduriger proces dan de nazorg welke een kliniek biedt, en is daarbij op maat. Hiermee wordt er een solide fundament gelegd voor jouw verdere leven. Zonder de alcoholverslaving, cocaïneverslaving, wietverslaving of andere verslavingen.

De rol van een herstelcoach

Onze herstelcoaches zijn niet alleen een emotionele en praktische steun, maar fungeren ook als mentor en rolmodel. Zij helpen jou bij het ontwikkelen van zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Tijdens de wekelijks terugkerende sessies bespreken ze de voortgang, bieden ze feedback en passen ze plannen aan waar nodig. Dit strekt zich uit van hulp bij het vinden van werk en het herstellen van relaties tot het omgaan en herkennen van  stressfactoren en triggers.

De combinatie van klinische nazorg en herstelcoaching

Het combineren van nazorg via een kliniek en een herstelcoach biedt een holistische benadering van verslavingsherstel. Waar nazorg vaak meer gericht is op medische en therapeutische ondersteuning, richt een herstelcoach traject zich op het dagelijks leven en jouw ontwikkeling. Door beide benaderingen te integreren, creëren we een gebalanceerd en ondersteunend hersteltraject.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Bij Peter ter Horst helpen we je om alle benodigde stappen te zetten en deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo creëer je een solide fundament voor jezelf van waaruit je jouw leven kunt vormgeven. Wij begeleiden je heel intensief, een-op-een. Samen maken we doelstellingen om jouw pad van herstel vorm te geven.

Daarnaast steunen we je bij het aangaan van uitdagingen in je dagelijks leven. We weten als geen ander welke uitdagingen er zijn en hoe graag je hier af en toe van weg wil lopen. Met onze hulp zet je de juiste stappen in de goede richting. Het vinden van een baan, het contact herstellen met je familie, échte vrienden herkennen en maken van de juiste keuzes. Daarvoor krijg je tijdens jouw traject de ruimte.

Je bent welkom bij ons

En er is meer dan dit. We zijn sociaal, persoonlijk en erg praktisch. We denken niet in problemen, maar in oplossingen. Je wordt bij de hand genomen op je weg naar langdurig herstel. Wat wij doen is uniek in Nederland en heeft tot nu toe alleen maar goede resultaten opgeleverd. Pak jij deze kans aan? Je kunt direct een afspraak maken of vragen stellen via telefoon of e-mail. Liever onderstaand contactformulier invullen? Dat kan natuurlijk ook. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur. Via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com.

Lees eerdere ervaringen:

“Er werd niet geoordeeld en er werd echt geluisterd”

In 2021 heb ik na lang overwegen het bureau van Peter ter Horst ingeschakeld om een interventie te organiseren voor mijn vader. Diezelfde dag nog werd ik …. Lees verder

“Ook na de interventie is er nazorg geweest wat als prettig werd ervaren”

Op 21 oktober 2021 hebben wij samen met het interventieteam van Peter ter Horst een interventie gedaan bij onze jongste zoon die al jaren verslaafd is aan …. Lees verder

“Mijn redding”

17 november 2021 werd ik wakker gemaakt door mijn neef. We moeten even praten zei hij…. Volledig in paniek trok ik snel een joggingbroek aan en dacht dat er iets ergs was …. Lees verder

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

  • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
  • Adequate hulp binnen 24 uur
  • Werkt op locatie
  • Werkt discreet
  • Effectieve begeleiding op maat
  • Gecertificeerd
  • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?