Cocaïneverslaving

Het is nog niet zo ingeburgerd als alcohol, maar coke wordt door steeds meer mensen gebruikt. Cocaïne lijkt een ideaal middel voor een festival, want het is een stimulerend middel dat je het gevoel geeft dat je de hele wereld aan kan. Voor maximaal een uur voel je je onoverwinnelijk en dat gevoel wil je vasthouden. Dus je gebruikt daarom meerdere keren op een dag. De dag(en) daarna voel je je moe en depressief. En wat is dan — denk je — de beste oplossing? Weer cocaïne snuiven of crack roken. Een cocaïneverslaving komt dichtbij.

Doordat cocaïne direct inwerkt op het beloningscentrum van je hersenen, is het een bijzonder hardnekkige verslaving. Wij helpen je graag van je verslaving af en hem blijvend de baas te zijn. Met een behandelplan en goede nazorg krijg je je eigen leven terug en kom je uit de problemen die de ziekte verslaving veroorzaakte.

Cocaïneverslaving: een hardnekkige en gevaarlijke verslaving

Coke is geen drug die je sporadisch recreatief gebruikt. Doordat je beloningscentrum in je hersenen activeert, je na één of meer dagen een enorme (vermoeidheids)dip krijgt en je terugdenkt aan de ‘fantastische’ dingen die je deed toen je cocaïne gebruikt had, is de drang om weer te gebruiken bijna niet in je eentje te weerstaan. Cocaïne is niet alleen een partydrug. Ook mensen die een druk (zaken)leven hebben, grijpen naar de coke. Denk dan aan artsen, rechters, advocaten en aan andere beroepen die veel van een mens eisen.

Gevolgen van cokeverslaving

Cocaïne doet een hoop met je. Ondanks dat je denkt dat je je uitweg hebt gevonden in de coke, is het echt beter om te stoppen met het gebruik hiervan. Vaak heb je ook geen idee wat je precies gebruikt, omdat cocaïne altijd versneden is met andere dingen. En met ‘dingen’ bedoel we kankerverwekkende pijnstillers en middelen waar je zware infecties van krijgt.

De gevolgen van cokegebruik:

 • doordat cocaïne stimulerend is, heb je niet door hoe moe je bent. Slapen lukt niet en als de coke uitgewerkt is, komt de vermoeidheid extra hard aan. Je gebruikt toch maar weer wat coke om van dit gevoel af te komen. Totdat je zó uitgeput bent, dat je instort
 • bij langdurig en zeer frequent gebruik is het mogelijk dat het tussenschotje in je neus verdwijnt. Als je denkt dat je daar niets van merkt, heb je het mis. Ook je neusslijmvliezen worden aangetast, waardoor je sneller ziek wordt, bloedneuzen krijgt neusontstekingen krijgt
 • je gemoedstoestand gaat van het ene naar het andere uiterste. Terwijl je je met een portie coke op onoverwinnelijk voelt, kan je je in een later stadium angstig, paniekerig, opgefokt en zelfs paranoïde voelen
 • hart- en hersenproblemen, zoals een hartstilstand of een herseninfarct
 • chronische longaandoeningen zoals COPD

Cocaïneverslaving overwinnen?

Wil jij je cokeverslaving de baas zijn en blijven of heb je een dierbare die verslaafd is aan cocaïne? We gaan samen de strijd aan en bieden de juiste hulp. Van een interventietraject tot nazorg om terugval te voorkomen. Neem gerust contact op via telefoonnummer: 085-004 18 58 of stuur een mail naar: info@peterterhorst.com. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur.

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

 • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
 • Adequate hulp binnen 24 uur
 • Werkt op locatie
 • Werkt discreet
 • Effectieve begeleiding op maat
 • Gecertificeerd
 • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?