Wat is een herstelcoach?

Een herstelcoach is een ervaringsdeskundige, professioneel opgeleide coach die een verslaafde in pril herstel gedurende minimaal drie maanden intensief begeleidt in zijn herstel. Door samen met een herstelcoach aan de slag te gaan met diverse thema’s krijg je je zelfvertrouwen en eigenwaarde terug. Je komt hierdoor steviger in je schoenen te staan. Tijdens het traject van herstel coaching breng je samen met je coach de problemen waar je tegenaan loopt in kaart. Daarna helpt je herstelcoach je bij het ontdekken van een oplossing en het vormgeven van deze oplossing.

Wat doet een herstelcoach?

De herstelcoach zet zijn eigen herstelervaringen in om mensen te ondersteunen om met kleine stapjes richting hun eigen herstel te gaan. Bij ons werkt een herstel volgens een aantal vaste uitgangspunten:

  1. Aanmoediging
  2. Voortdurende acties
  3. Waardering en empowerment
  4. Doelgerichtheid

Een herstelcoach begeleidt jou intensief met betrekking tot alle belangrijke facetten van herstel. Dit omvat het emotionele, fysieke, mentale, spirituele en maatschappelijke welzijn en herstel van de verslaafde. Herstel coaching begint met dagelijks contact waarvan minstens drie keer per week een fysieke afspraak. Ook het samen bezoeken van meetings en het bespreken hiervan horen hierbij. Daarnaast helpt een herstelcoach ook bij het vinden van een goede sponsor. Dit alles is ervoor om er voor te zorgen dat de verslaafde in herstel, gaandeweg steeds meer zijn eigen verantwoordelijkheid kan dragen, mentaal weerbaarder wordt en zich uiteindelijk zelfstandig kan houden in het leven zonder gebruik.

Hulp nodig?

Het werken aan herstel betekent accepteren wat je hebt en je leven zo goed mogelijk oppakken. Hulp van iemand die een soortgelijke ervaring en proces heeft ervaren, biedt steun en heeft een stimulerende werking.  Wil jij tijdens je herstel hulp van een ervaringsdeskundige professional? Neem dan contact met ons op. Het Team van Peter ter Horst staat voor je klaar. De juiste hulp tijdens het traject van herstel, maakt de kans op een terugval kleiner. Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks van 9:00 tot 20:00 uur bereikbaar via telefoon en e-mail op 085 – 004 18 58 en info@peterterhorst.com. Als je ons contactformulier invult, zullen wij spoedig en discreet contact met je opnemen.