Wat betekent interventie?

Wat betekent interventie? Een interventie is een krachtig middel om jouw dierbare te confronteren met de gevolgen van zijn verslaving. In tegenstelling tot wat vaak op televisie wordt getoond in programma’s als Verslaafd!, is een interventie geen eenmalige gebeurtenis, maar eerder een proces. Het begint met naasten die machteloos toekijken hoe hun geliefde langzaam ten onder gaat. Een interventie is altijd gebaseerd op liefde en mededogen, met als doel te laten zien dat er een andere weg mogelijk is. Het kan een levensveranderende ervaring zijn voor degene die wordt geconfronteerd met een interventie. Hoe een interventie precies verloopt, hangt af van verschillende factoren.

Een persoonlijke aanpak

Een persoonlijk aanpak staat centraal bij interventies. Het team van Peter ter Horst helpt je hier graag bij. Wij gaan op zoek naar passende verslavingszorg en vervolgens reserveren we een plaats. Op de dag dat er een plek beschikbaar komt, nodigen de naasten onder begeleiding van professionals hun verslaafde dierbare uit om mee te gaan en vanaf dat moment een nieuwe kans te krijgen in het leven. Het doel van een interventie is om de neerwaartse spiraal waarin de verslaafde zich bevindt, om te buigen naar een opwaartse spiraal van herstel. Dit wordt bereikt door de krachtige woorden en daden van de dierbaren.

Het interventietraject

Heb je het gevoel dat een van je dierbare naasten hulp nodig heeft? Met behulp van een interventietraject accepteert maar liefst 85% van de verslaafde personen direct hulp. Het kan echter ook voorkomen dat het wat langer duurt voordat een verslaafde bereid is hulp te aanvaarden. Als naaste heb je direct baat bij een interventietraject. Wij bieden jou de nodige ondersteuning en helpen je om weer sterker in je schoenen te staan. Een van onze familiecounselors, een interventionist en een casemanager begeleiden je intensief gedurende het traject.

Team Peter ter Horst staat voor jou klaar

Denk jij dat een interventie van grote betekenis kan zijn voor jouw naaste, heb je behoefte aan meer informatie over wat een interventie betekent of wil je kennis maken? Je kunt onderstaand formulier invullen of vragen stellen via telefoon of e-mail. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com.