Speedverslaving

Speed, of eigenlijk (meth)amfetamine, is een drug die je ‘lekker’ oppept. Je voelt je de koning te rijk, je blaakt van het zelfvertrouwen en je energie kan niet op. Tot de speed 8 uur later is uitgewerkt. De dag na je speedgebruik kom je in een dip terecht; je bent moe, depressief en denkt ‘oh, maar gisteren voelde ik me top, laat ik nog maar wat speed slikken/snuiven’. Een speedverslaving ligt op de loer.

Cocaïne en speed zijn goed vergelijkbaar. Het wezenlijke verschil is dat coke maximaal een uur werkt en dat je tot wel 8 uur onder invloed bent van speed. Wat ook een ontzettend nadeel kan zijn, want net als een kwade dronk, kan je ook een slechte speedervaring hebben. Je bent dan opgefokt en agressief.

Speed is niet per se een partydrug. Ook mensen met hectische levens waar de prestatielat nogal hoog ligt, kunnen een speedverslaving hebben. De meesten zijn vooral geestelijk afhankelijk. Zonder speed ben je zó moe en neerslachtig, dat je meteen weer een nieuwe dosis speed wil.

Invloed van speed op je lichaam

Hoewel speed vooral geestelijk verslavend is, heeft het wel degelijk enorme invloed op je lichaam.

De grootste gevolgen van speedverslaving:

  • door speed heb je geen eetlust meer, waardoor sommigen enorm afvallen
  • je krijgt last van angsten en depressie, doordat je dopamine- en noradrenalinespiegel totaal door de war zijn
  • je lichaam raakt uitgeput, doordat je niet voelt dat je moe bent en daardoor ‘maar gewoon doorgaat’
  • door je stijgende bloeddruk is de kans op hartritmestoornissen, een hartaanval of hersenbloeding groot
  • als je speed snuift, beschadig je je neusslijmvliezen, waardoor je ontstekingen en bloedneuzen krijgt
  • speed zorgt voor knarsetanden, waardoor je gebit slijt en je last krijgt van je kaken

Speedverslaving stoppen

Houd je verslaving niet langer in stand en stop met het kapotmaken van jezelf, je relaties en je leven. Oók jij kan je verslaving de baas worden. Door hulp in te schakelen van Team Peter ter Horst, kom je je problemen onder ogen en ga je weer een gelukkig leven tegemoet. Gaat het om een dierbare die verslaafd is? Ook dan kunnen we helpen. We beginnen dan met een interventietraject en bieden daarna de unieke nazorg waar zo’n behoefte aan is. Wil je meer informatie? Neem contact op via telefoonnummer: 085-004 18 58 of stuur een mail naar: info@peterterhorst.com. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur.