Begeleiding verslaving

Verslaving is een ziekte. Het treft mensen van over de hele wereld en in elke ladder van de maatschappij. Of het nu gaat om een verslaving aan alcohol, cocaïne of bijvoorbeeld wiet, het beheerst vaak het dagelijks leven van degenen die eraan lijden. Gelukkig hoeft de begeleiding voor verslaving niet ver weg te zijn. Team Peter ter Horst staat klaar voor jou en je naasten.
Neem contact op

Erkenning en bewustwording

Het eerste en belangrijkste aspect van de begeleiding na verslaving is het erkennen van je probleem, en daar bewust van worden. Zowel de verslaafde persoon zelf als zijn of haar naasten moeten de verslaving herkennen en begrijpen dat het een ziekte is die begeleiding vereist. Het doorbreken van het stigma rondom verslaving is cruciaal om de drempel van begeleiding te verlagen.

Begeleiding van team Peter ter Horst

Wanneer we het traject van herstel coaching ingaan, starten we met jouw doelstellingen. Een onderdeel hiervan is het bezoeken van de 12-Stappen meetings. Dit hoef je niet alleen te doen, maar samen met jouw coach. Wij geloven in de 12-Stappen methodiek, het is van groot belang in jouw herstelproces. Het wordt door ons sterk aan geraden om negentig meetings in negentig dagen te bezoeken. Uit de praktijk blijkt dat onze kandidaten het lastig vinden om dit uit zichzelf te doen, dus we ondersteunen je hier uiteraard bij. Ook laten we je kennis maken met lotgenoten (ook wel ‘fellows’ genoemd) die langdurig in herstel zijn. Zo creëer je voor jezelf een veilige omgeving waar je op terug kan vallen en voel je je niet alleen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen verkleinen we de kans op een terugval. Wij nemen jou mee aan de hand en geven jou verschillende handvatten om in een later stadium alleen naar meetings te gaan.

Familiebegeleiding

Naast dat een verslaving veel invloed heeft op jouw eigen leven, heeft het ook veel invloed op de levens van je familie. Verslaving is een destructieve familieziekte. De aanwezigheid van verslaving maakt hele families kapot. Daarom vindt team Peter ter Horst het belangrijk dat er naar het hele systeem wordt gekeken. Wij begeleidingen de families van een verslaafden en bieden een luisterend oor.

Jij kan, voor een ander, het gebruik niet stoppen. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die wel binnen jouw macht liggen, wij kunnen jou hierin ondersteunen. Wij als (ervaringsdeskundige) professionals kunnen jou handvatten en tips geven die jou kunnen ondersteunen in dit moeilijke proces. Meer informatie? Bel gerust naar 085-0041858 of stuur een mail naar: info@peterterhorst.com. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen, dan zullen we zo spoedig en discreet mogelijk reageren.

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

  • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
  • Adequate hulp binnen 24 uur
  • Werkt op locatie
  • Werkt discreet
  • Effectieve begeleiding op maat
  • Gecertificeerd
  • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?