Hulp bij alcoholprobleem partner

Als partner kan het moeilijk zijn om toe te geven dat je geliefde een alcoholprobleem heeft. Het kan een gevoel van schaamte en onmacht oproepen en je weet misschien niet waar je terecht kunt voor hulp. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat en dat er professionele hulp beschikbaar is om jou te ondersteunen en je partner te helpen bij het overwinnen van zijn alcoholprobleem.

Team Peter ter Horst biedt specifieke hulp aan voor partners van mensen met een alcoholprobleem. Het kan lastig zijn om je partner te confronteren met zijn of haar verslaving en de gevolgen hiervan. Onze professionals hebben echter jarenlange ervaring in het begeleiden van partners bij het vinden van de juiste aanpak en het opzetten van een interventietraject.

Hoe weet je of je partner te veel drinkt?

Het kan lastig zijn om te bepalen of je partner te veel drinkt, omdat het drinkgedrag van mensen kan variëren. Enkele signalen die kunnen wijzen op een alcoholprobleem zijn: regelmatig drinken tot dronkenschap, steeds meer drinken om hetzelfde effect te bereiken, moeite hebben om te stoppen met drinken, veranderingen in gedrag en stemming wanneer er niet gedronken wordt, geheugenproblemen na het drinken en ontkenning van een probleem. Als je deze signalen herkent bij je partner, kan het verstandig zijn om het gesprek aan te gaan en te kijken of professionele hulp nodig is.

Hulp bij alcoholproblemen

Ben je op zoek naar hulp bij het alcoholprobleem van je partner, maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Wij begrijpen dat dit moeilijk kan zijn en bieden graag een luisterend oor. Bij onze hulpverlening gaan we uit van een persoonlijke aanpak, omdat ieder mens anders is. Tijdens een intakegesprek brengen we jouw behoefte aan hulp in kaart en creëren we samen met jou een persoonlijk behandelplan. Op deze manier kunnen we op de juiste manier hulp bieden bij alcoholisme en jou en je partner de ondersteuning bieden die nodig is.

Naast het begeleiden van je partner, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je eigen welzijn. Het omgaan met een geliefde met een alcoholprobleem kan een zware last zijn en kan leiden tot stress, angst en andere mentale problemen. Onze professionals bieden ook ondersteuning en begeleiding voor partners om hen te helpen omgaan met deze gevoelens.

Hulp bij alcoholproblemen van jouw naaste

Als partner ben je vaak al eerder op de hoogte van het alcoholprobleem dan je geliefde zelf. Je merkt bijvoorbeeld veranderingen in het gedrag, stemming en gezondheid op. Het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen en niet te negeren. Het is namelijk een teken dat je partner hulp nodig heeft en dat het probleem alleen maar erger kan worden als er niets aan wordt gedaan.

Als je meer informatie wilt ontvangen over onze aanpak of als je meteen hulp wilt inschakelen bij het alcoholprobleem van je partner, neem dan gerust contact met ons op via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 20:00 uur en staan klaar om je te helpen. Ook kun je ons contactformulier invullen. Wij nemen dan spoedig en discreet contact met je op.