Hoe kom je van een verslaving af?

Het overwinnen van een verslaving is een uitdagende reis. Het vereist vastberadenheid, inzet, overgave, ondersteuning en erkenning van het probleem. Of het nu gaat om een verslaving aan een middel zoals drugs of alcohol, of om een gedragsverslaving zoals gokken of gamen, er is altijd een weg naar herstel. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om op weg te gaan naar een gezonder leven zonder verslaving. Hoe kom je van een verslaving af? Doe het samen met team Peter ter Horst.

Neem contact op

Begin met erkenning en motivatie

De eerste stap is het erkennen van de verslaving en bereid zijn om je levensstijl te veranderen. Motivatie is hierbij essentieel, want het zal je helpen om door moeilijke periodes heen te komen. Je moet er voor de volle honderd procent in geloven en ervoor gaan, dit verkleint de kans op terugval.

Zoek professionele hulp

Een gespecialiseerde behandeling is vaak nodig voor een succesvol traject. Dit kan bestaan uit therapie, counseling, medicatie en medische monitoring. Dit hangt af van het type verslaving en de behoeften van een persoon.

Stel doelen voor jezelf

Het te boven komen van een verslaving is een stapsgewijs proces. Maak een plan voor jezelf met realistische stappen en doelen. Door bij te houden wat je allemaal al bereikt hebt, zul je gemotiveerd blijven om door te gaan. Vier je successen, hoe klein ze ook lijken.

Ondersteuningsnetwerk

Bouw tijdens je herstel een sterk sociaal netwerk op van vrienden, familie en steungroepen. Deze mensen staan voor je klaar en moedigen je aan waar nodig. Ze bieden een luisterend oor en houden je verantwoordelijk en scherp.

Vermijd negatieve prikkels

Herken situaties, mensen of omgevingen die je verlangen naar het verslavende middel of het gedrag kunnen versterken. Probeer die vervolgens zoveel mogelijk te vermijden. Om van een verslaving af te komen is dit een cruciale stap in de goede richting.

Zelfzorg

Besteed aandacht aan je fysieke, mentale en spirituele welzijn. Zorg voor een gezonde voeding, voldoende slaap en lichaamsbeweging. Dit zal bijdragen aan je herstel. Wees lief voor jezelf en je lichaam.

Nazorg bij team Peter ter Horst

Na het voltooien van de initiële behandeling is het belangrijk om de volgende stap te zetten: nazorg. Wanneer we het traject van herstel coaching ingaan, starten we met jouw doelstellingen. Een onderdeel hiervan is het bezoeken van de 12-Stappen meetings. Dit hoef je niet alleen te doen, maar samen met jouw coach. Wij geloven in de 12-Stappen methodiek, het is van groot belang bij jouw herstelproces. Het wordt door ons sterk aan geraden om negentig meetings in negentig dagen te bezoeken. Uit de praktijk blijkt dat onze kandidaten het lastig vinden om dit uit zichzelf te doen, dus we ondersteunen je hier uiteraard bij. Ook laten we je kennis maken met lotgenoten (ook wel fellowsgenoemd) die langdurig in herstel zijn. Zo creëer je voor jezelf een veilige omgeving waar je op terug kan vallen en voel je je niet alleen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen verkleinen we de kans op een terugval. Wij nemen jou mee aan de hand en geven jou verschillende handvatten om in een later stadium alleen naar meetings te gaan. Wij werken samen met Maarten Dammers, bekend van programma’s zoals Verslaafd! en Solutions, daardoor kunnen wij onze kennis, ervaring en vaardigheden bundelen en de beste zorg garanderen.

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je kennis maken? Je kan direct een afspraak maken of vragen stellen via telefoon of e-mail. Liever onderstaand contactformulier invullen? Dat kan natuurlijk ook. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur. Via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com.

Contactformulier

Lees eerdere ervaringen:

“Er werd niet geoordeeld en er werd echt geluisterd”

In 2021 heb ik na lang overwegen het bureau van Peter ter Horst ingeschakeld om een interventie te organiseren voor mijn vader. Diezelfde dag nog werd ik …. Lees verder

“Ook na de interventie is er nazorg geweest wat als prettig werd ervaren”

Op 21 oktober 2021 hebben wij samen met het interventieteam van Peter ter Horst een interventie gedaan bij onze jongste zoon die al jaren verslaafd is aan …. Lees verder

“Mijn redding”

17 november 2021 werd ik wakker gemaakt door mijn neef. We moeten even praten zei hij…. Volledig in paniek trok ik snel een joggingbroek aan en dacht dat er iets ergs was …. Lees verder

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

  • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
  • Adequate hulp binnen 24 uur
  • Werkt op locatie
  • Werkt discreet
  • Effectieve begeleiding op maat
  • Gecertificeerd
  • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?