Hulp bij alcoholverslaving

Het lijkt bij veel mensen alsof ze het helemaal voor elkaar hebben. Ze hebben een leuke partner, een georganiseerd leven en ook nog eens hun droombaan. Van binnen dragen sommigen een groot geheim met zich mee. Namelijk het geheim van de ziekte van alcoholverslaving. Het is immers sociaal geaccepteerd om alcohol te drinken. Om deze reden wordt alcoholisme vaak niet opgemerkt. De stap om professionele hulp te vragen bij alcoholverslaving is voor velen dan ook uit den boze. En is de drempel hoog.

Wanneer ben je alcoholist?

Heb je moeite om de verleiding van de fles te weerstaan en merk je dat je in sociale situaties vaak te veel drinkt? Heb je bovendien steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te voelen en ervaar je dat je geheugen je in de steek begint te laten en je functioneren beïnvloed wordt door je alcoholgebruik? Als dit herkenbaar voor je is en je dagelijks meer dan drie alcoholische dranken nuttigt of periodiek excessief drinkt, dan kan er sprake zijn van een alcoholverslaving.

Hulp bij alcoholisme

Als je jezelf herkent in de bovenstaande omschrijving, is het verstandig om professionele hulp te zoeken. We begrijpen dat het zetten van de eerste stap moeilijk kan zijn, maar weet dat we er voor je zijn en naar je luisteren.

Onze ervaren professionals voeren eerst een intakegesprek om in kaart te brengen in welke mate je hulp nodig hebt bij jouw alcoholprobleem. Omdat elk individu anders is, hanteren we een persoonlijke aanpak die aansluit bij jouw behoeften. Op deze manier kunnen we de juiste hulp bieden bij alcoholisme.

Hulp bij de alcoholverslaving van een naaste

Als naaste of familielid ben je vaak eerder op de hoogte van een verslaving bij iemand anders. Je herkent de symptomen en bent sneller geneigd om hulp te zoeken. Herken je deze situatie en heeft jouw partner of dierbare naaste hulp nodig? Het team van Peter ter Horst staat voor je klaar. We bieden niet alleen een passend interventietraject waardoor de verslaafde de ernst van het probleem en de gevolgen onder ogen ziet, maar we zorgen ook voor goede nazorg om ervoor te zorgen dat de verslaafde blijvend herstelt en de kans op terugval zo klein mogelijk is.

Wil jij hulp voor de alcoholverslaving van jouw dierbare naaste? Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 20:00 via 085 – 004 18 58 en info@peterterhorst.com. Ook kun je ons contactformulier invullen. Je ontvangt dan spoedig en discreet een reactie van ons.