Hulp bij alcoholisme

Het lijkt bij veel mensen alsof ze het helemaal voor elkaar hebben. Ze hebben een leuke partner, een georganiseerd leven en ook nog eens hun droombaan. Van binnen dragen sommigen een groot geheim met zich mee. Namelijk het geheim van de ziekte van alcoholverslaving. Het is immers sociaal geaccepteerd om alcohol te drinken. Om deze reden wordt alcoholisme vaak niet opgemerkt. De stap om professionele hulp te vragen bij alcoholisme is voor velen dan ook uit den boze. En is de drempel hoog.

Wanneer ben je alcoholist?

Lukt het jou niet om de fles de laten staan en grijp je sociale situaties altijd aan om net even iets te veel te drinken? Heb je daarnaast ook steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te krijgen? Gaat je geheugen je parten spelen en heeft je alcoholgebruik invloed op je functioneren? Als je hier ‘ja’ op antwoordt en elke dag meer dan drie alcoholische dranken nuttigt of periodiek heel veel drinkt, dan kan er sprake zijn van een alcoholverslaving.

Hulp bij alcoholverslaving

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Het is dan verstandig om professionele hulp te zoeken. Wij begrijpen dat de eerste stap zetten moeilijk kan zijn, maar weet dat we voor je klaar staan en een luisterend oor bieden.

Onze ervaren professionals brengen door middel van een intakegesprek in kaart in welke mate je behoefte hebt aan hulp bij jouw alcoholprobleem. Omdat ieder mens anders is, is ook de aanpak bij iedereen anders. We creëren dan ook samen met jou een persoonlijke aanpak. Door deze persoonlijke aanpak kunnen we op de juiste manier hulp bieden bij alcoholisme.
Neem contact op

Hulp bij alcoholisme van een naaste

Als naaste of familielid heb je vaak al veel eerder in de gaten dat iemand lijdt aan een verslaving. Je pikt de symptomen eerder op en bent eerder in staat om aan de bel te trekken. Herken jij jezelf hierin en heb jij een partner of andere dierbare naaste die hulp nodig heeft? Team Peter ter Horst staat voor je klaar en biedt hulp aan bij een alcoholverslaving. Niet alleen kunnen wij een passend interventietraject aanbieden waardoor de verslaafde het probleem en de consequenties onder ogen ziet. Ook zorgen wij er met goede nazorg voor dat de verslaafde blijvend in herstel is en de kans op een terugval zo minimaal mogelijk is.

Indien je liever eerst nog wat meer informatie ontvangt, kun je uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 20:00 via 085 – 004 18 58 en info@peterterhorst.com. Ook kun je ons contactformulier invullen. Je ontvangt dan spoedig en discreet een reactie van ons.