Behandeling verslaving

Verslaving is een ziekte die het leven van miljoenen mensen over de wereld beïnvloedt. Of het nu gaat om verslaving aan alcohol, drugs of bijvoorbeeld gokken, het beheerst vaak het dagelijks leven van degenen die eraan lijden. Gelukkig hoeft hulp niet ver weg te zijn. Team Peter ter Horst staat voor jou en je naasten klaar.

Neem contact op

Erkenning en bewustwording

Het eerste en tegelijkertijd het belangrijkste aspect van de behandeling van verslaving is het erkennen en bewust worden van jouw probleem. Zowel de verslaafde persoon zelf als zijn of haar naasten moeten de verslaving erkennen en begrijpen dat het een ziekte is die behandeling vereist. Het doorbreken van het taboe rond verslaving is cruciaal om de drempel voor hulp te verlagen. Daarna begint jouw behandeling van verslaving en ga je een traject van medische detoxificatie, therapieën en bijeenkomsten in.

Behandeling van je verslaving 

Zodra we het traject van herstel coaching ingaan, starten we met jouw doelstellingen. Een onderdeel hiervan is het bezoeken van de 12-Stappen meetings. Dit hoef je niet alleen te doen, maar samen met jouw coach. Wij geloven erin dat de 12-Stappen methodiek van groot belang is in jouw herstelproces. Negentig meetings bezoeken in negentig dagen raden wij sterk aan. Uit de praktijk blijkt dat onze kandidaten het moeilijk vinden om dit uit zichzelf te doen, dus we ondersteunen je hier uiteraard bij. Daarnaast laten we je kennis maken met lotgenoten (ook wel ‘fellows’ genoemd) die langdurig in herstel zijn. Zo creëer je voor jezelf een veilige omgeving waar je altijd beroep op kunt doen. Door onze ervaring en deskundigheid hebben we een groot netwerk van verslaafden in herstel. We helpen je een sponsor te vinden, iemand die al een tijd clean is en met jou het 12-Stappen programma zal doorlopen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen verkleinen we de kans op een terugval. Wij ondersteunen en  geven jou verschillende handvatten om in een later stadium alleen naar meetings te gaan.

Recovery Wellness plan

Bij Peter ter Horst werken we altijd met het Recovery Wellness plan. Hierin komen de volgende punten aan bod, die als extra steun in je rug dienen, om herstel te bevorderen en de kans op een terugval te verkleinen:

  • Het bezoeken van meetings
  • Duurzaamheid van het herstel
  • Communicatie skills
  • Lichamelijke, emotionele en spirituele gezondheid
  • Leefomstandigheden
  • Werk en scholing
  • Persoonlijk leiderschap
  • Talenten, kwaliteiten en vaardigheden.

Op verschillende leefgebieden zorgen wij ervoor dat je in actie komt. Je werkt je plan tezamen uit met je coach, om je eigen herstel te bevorderen.

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je kennis maken? Je kan direct een afspraak maken of vragen stellen via telefoon of e-mail. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur. Via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com.