Alcoholverslaving hulp

Alcoholverslaving, ook wel alcoholisme genoemd, is een serieus en wereldwijd probleem dat mensen van alle leeftijden en achtergronden kan treffen. Alcoholverslaving is een fenomeen met nare gevolgen voor zowel de verslaafde zelf als voor de omgeving van de drinker. Het te boven komen van deze verslaving is een uitdaging die vaak niet alleen kan worden aangegaan. Hulp bij alcoholverslaving is cruciaal.

Wanneer spreken we van ‘alcoholverslaving’?

Men stelt een alcoholverslaving vast wanner alcoholgebruik een negatieve invloed heeft op het dagelijks functioneren, iemand er niet in slaagt om het drinkgedrag onder controle te houden, en de benodigde hoeveelheid alcohol steeds groter wordt om het gewenste effect te bereiken. Als iemand daarnaast ook periodiek of zelfs dagelijks aanzienlijke hoeveelheden alcoholische dranken nuttigt, is iemand alcohol verslaafd.

Professionele begeleiding 

Wanneer het je zelf niet lukt om de alcoholverslaving te overwinnen, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar professionele begeleiding. Team Peter ter Horst bestaat uit deskundige experts op het gebeid van begeleiding, die zich richten op het aanpakken van de specifieke behoeften van iedere individuele persoon. Wij kunnen je helpen bij het begrijpen van de onderliggende oorzaken van de verslaving en het ontwikkelen van een leven na de verslaving.

alcoholverslaving hulp

Het veranderen van je levensstijl

Naast professionele hulp is het belangrijk om een gezonde verandering door te voeren in je levensstijl. Vermijd situaties die het verlangen naar alcohol kunnen triggeren, bouw een ondersteunend sociaal netwerk op en vind een nieuwe gezonde manier om stress te beheersen. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten van een herstel.

Alcoholverslaving hulp team Peter ter Horst

Het is van belang om vroegtijdig in te grijpen bij een alcoholverslaving. En zoals eerder vermeld; je hoeft het niet alleen te doen. Team Peter ter Horst staat voor je klaar, of je nu zelf verslaafd bent of een dierbare bent van iemand die worstelt met een verslaving. Vian ons interventietraject kunnen we de verslaafde confronteren met het probleem en de consequenties van zijn verslaving. Bovendien zorgen we voor een goede nazorg, zodat de verslaafde duurzaam herstelt en de kans op terugval minimaal wordt

Ben jij op zoek naar hulp voor jouw alcoholverslaving of voor de verslaving van een dierbare naaste? Je kunt ons dagelijks bereiken van 9:00 tot 20:00 uur via 085 – 004 18 58 of stuur een e-mail naar info@peterterhorst.com. Als je liever hebt dat wij contact met jou opnemen, vul dan onderstaand contactformulier in. Je ontvangt spoedig en discreet een reactie van ons.