Omgaan met iemand die afkickt

Afkicken van een verslaving is een moedig en uitdagend proces dat diepgaande veranderingen met zich meebrengt, niet alleen voor de persoon die afkickt, maar ook voor degene om hen heen. Het is een tijd van transformatie die samen gaat met emotionele ups en downs. Het bieden van de juiste steun en begrip tijdens het omgaan met iemand die afkickt, is belangrijk voor een succesvol herstel. Maar hoe steun je iemand die afkickt? Team Peter ter Horst helpt je graag tijdens dit proces en vertelt je hoe je het gemakkelijker kunt maken voor jezelf.
Kom in contact

Informeer jezelf over verslaving

Voordat je iemand volledig kunt ondersteunen die afkickt, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de aard van de verslaving. Begrijp de fysieke en mentale symptomen die komen kijken bij het afkickproces, evenals de uitdagingen waarmee iemand kan worden geconfronteerd.

Bied een luisterend oor

Luisteren zonder een oordeel is een van de krachtigste manieren om steun te bieden. Geef de persoon de kans om te praten over hun ervaringen, angsten en prestaties. Dit kan helpen bij het verlichten van de emotionele last en het creëert een gevoel van steun en begrip.

Wees geduldig

Afkicken is niet iets wat je van de een op de andere dag doet, en terugvallen kunnen voorkomen. Wees geduldig en begrijpend. Moedig de kleine overwinningen aan en herinner de persoon eraan dat elke stap in de goede richting belangrijk is.

omgaan met iemand die afkickt

Moedig professionele hulp aan

Het inschakelen van Team Peter ter Horst kan een waardevolle aanvulling zijn op het afkickproces. Therapie, counseling en interventie dragen bij aan het veranderen van de perceptie van de persoon ten opzichte van hun verslaving. Daarnaast verkleint het risico op terugvallen en creëert de persoon voor zichzelf een positieve en ondersteunende omgeving met mensen die hetzelfde meemaken.

Bied praktische hulp

Help de persoon bij het opzetten van een gezonde levensstijl. Dit kan variëren van het samenstellen van gezonde maaltijden tot ondersteuning bij het plannen van dagelijkse activiteiten. Praktische zaken zoals deze zijn misschien niet het eerste waar de persoon in kwestie mee bezig is, maar net zo belangrijk. Het zal het afkickproces namelijk vergemakkelijken.

Vergeet jezelf niet

Het bijstaan van iemand die afkickt kan emotioneel uitdagend zijn. Zorg ervoor dat je ook voor jezelf zorgt en jezelf niet vergeet. Zoek indien nodig steun bij vrienden, familie of neem contact op met ons.

Samenwerken met Maarten Dammers

Met trots kondigt Team Peter ter Horst aan dat we een partnerschap zijn aangegaan met Maarten Dammers, waarmee Peter eerder heeft samengewerkt en een gedeelde visie en missie deelt om naasten en verslaafden te ondersteunen bij herstel van verslaving. Maarten, bekend van televisieprogramma’s zoals Verslaafd! en SolutionS, zocht al geruime tijd naar een samenwerkingsverband vanwege zijn volle agenda. Door onze kennis, vaardigheden en ervaring te combineren, streven we ernaar om nog meer mensen de kans te bieden op herstel, zoals Peter, Maarten en hun dierbaren hebben ervaren.

Wij staan voor je klaar

Heb je behoefte aan meer informatie over omgaan met iemand die afkickt of wil je kennis maken? Je kunt contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. Dagelijks zijn wij van 9:00 uur tot 20:00 uur bereikbaar via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com. Wanneer je ons contactformulier invult nemen wij contact met jou op.

Lees eerdere ervaringen:

  • ”Team Peter ter Horst betrokken en 200% energie gevende steun en toeverlaat en bron van wijsheid”

    Mijn zoon (23) ging ten onder aan drugs en alcohol. Ten einde raad heb ik op een zondag Peter gebeld, Peter heeft mij en mijn man geconfronteerd en gevraagd om …. Lees verder

  • ”Van Peter krijgen we nog steeds feedback als we dat nodig hebben”

    Wij waren ten einde raad met onze zoon die verschijnselen vertoonde van een gokverslaving. Aangezien wij hier nog nooit mee in aanraking waren gekomen, was het voor ons moeilijk …. Lees verder

  • ”Peter is echt betrokken en goed op de hoogte van de situatie”

    Toen we als familie niet meer wisten hoe we mijn zwager van zijn geldproblemen en gedragsproblemen af konden helpen, ben ik op een zaterdag gaan Google’n. Al snel kwam ik bij …. Lees verder