Hulp bij alcoholisme partner

Wanneer je vermoedt dat je partner kampt met een alcoholprobleem kan het lastig zijn om hiermee om te gaan. Het kan gevoelens van schaamte en onmacht oproepen, en je weet misschien niet waar je terecht kunt voor hulp. Het is belangrijk om te weten dat je hierin niet alleen staat en dat er professionele hulp beschikbaar is om jou te ondersteunen en jouw partner te helpen bij het overwinnen van zijn alcoholisme.

Het team van Peter ter Horst is gespecialiseerd in het bieden van gerichte ondersteuning aan partners van mensen met een alcoholprobleem. Het kan moeilijk zijn om je partner te confronteren met zijn verslaving en de gevolgen hiervan. Gelukkig hebben onze professionals uitgebreide ervaring in het begeleiden van partners bij het vinden van een geschikte aanpak en het opzetten van een interventietraject.

Kom in contact

Hoe weet je of je partner te veel drinkt?

Het vaststellen of je partner te veel drinkt kan een uitdaging zijn, omdat drinkgedrag kan variëren tussen mensen. Echter zijn er enkele tekenen die kunnen wijzen op een alcoholprobleem. Denk hierbij aan regelmatig drinken tot dronkenschap, steeds meer drinken om hetzelfde effect te bereiken, moeite hebben om te stoppen met drinken, veranderingen in gedrag en stemming wanneer er niet gedronken wordt, geheugenproblemen na het drinken en het ontkennen van een probleem. Wanneer je deze signalen herkent bij je partner, kan het verstandig zijn om het gesprek aan te gaan en te overwegen of professionele hulp nodig is.

Hulp bij alcoholproblemen

Als je hulp zoekt voor de alcoholproblemen van je partner, begrijpen wij dat de eerste stap zetten moeilijk kan zijn. Daarom bieden wij graag een luisterend oor. Onze hulpverlening is persoonlijk en op maat gemaakt, omdat ieder individu anders is. Tijdens een intakegesprek brengen we jouw hulpbehoefte in kaart en stellen we samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Op deze manier kunnen we de juiste hulp bieden bij alcoholisme en jou en je partner de ondersteuning geven die nodig is.

Naast het begeleiden van je partner, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je eigen welzijn. Het omgaan met een geliefde met een alcoholprobleem kan zwaar zijn en kan leiden tot stress, angst en andere mentale problemen. Onze professionals bieden ook ondersteuning en begeleiding aan partners om hen te helpen bij het omgaan met deze gevoelens.

Hulp bij alcoholproblemen van jouw naaste

Je weet als partner vaak al eerder dan je geliefde zelf dat je geliefde kampt met alcoholisme. Zo kun je veranderingen in gedrag, stemming en gezondheid merken. Het is van belang om deze signalen niet te negeren, maar serieus te nemen. Het is namelijk een teken dat je partner hulp nodig heeft en dat het probleem alleen maar erger kan worden als er niets aan wordt gedaan.

Als je meer informatie wilt ontvangen over onze alcoholverslaving hulp of als je meteen hulp wilt inschakelen bij  van je partner, neem dan gerust contact met ons op via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 20:00 uur en staan klaar om je te helpen. Ook kun je onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan spoedig en discreet contact met je op.

Lees eerdere ervaringen:

 • ”Team Peter ter Horst betrokken en 200% energie gevende steun en toeverlaat en bron van wijsheid”

  Mijn zoon (23) ging ten onder aan drugs en alcohol. Ten einde raad heb ik op een zondag Peter gebeld, Peter heeft mij en mijn man geconfronteerd en gevraagd om …. Lees verder

 • ”Van Peter krijgen we nog steeds feedback als we dat nodig hebben”

  Wij waren ten einde raad met onze zoon die verschijnselen vertoonde van een gokverslaving. Aangezien wij hier nog nooit mee in aanraking waren gekomen, was het voor ons moeilijk …. Lees verder

 • ”Peter is echt betrokken en goed op de hoogte van de situatie”

  Toen we als familie niet meer wisten hoe we mijn zwager van zijn geldproblemen en gedragsproblemen af konden helpen, ben ik op een zaterdag gaan Google’n. Al snel kwam ik bij …. Lees verder

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

 • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
 • Adequate hulp binnen 24 uur
 • Werkt op locatie
 • Werkt discreet
 • Effectieve begeleiding op maat
 • Gecertificeerd
 • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?