Peter is echt betrokken en goed op de hoogte van de situatie

Toen we als familie niet meer wisten hoe we mijn zwager van zijn geldproblemen en gedragsproblemen af konden helpen, ben ik op een zaterdag gaan Google’n. Al snel kwam ik bij Peter ter Horst terecht. Diezelfde dag heb ik telefonisch contact opgenomen, en misschien wel een half uur gesproken met Peter. Alleen in dat gesprek vielen er al heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. Peter stelde veel vragen, luisterde aandachtig en legde dingen aan me uit in een taal die ook voor iemand die niet in de verslavingszorg zit goed verstaanbaar is. We kwamen al snel tot de conclusie dat dat ‘geldprobleem’ misschien wel een gokverslaving was.

Na het telefoongesprek hebben we als familie besloten om de professionele hulp van Peter in te zetten. Al snel volgde een intakegesprek en een tweede gesprek met elkaar. Tijdens de gesprekken werd er veel tijd genomen voor alle vragen en verhalen die wij als familie kwijt wilden. Peter is echt betrokken en goed op de hoogte van de situatie. Hij vertelt zelf ook veel over zijn eigen verleden en de kennis en ervaring die hij zelf heeft. Tussen de gesprekken en de daadwerkelijke interventie zaten nog bijna 2 maanden. In die 2 maanden was Peter altijd bereikbaar wanneer we vragen hadden of er onduidelijkheden waren. Zelfs tijdens zijn eigen vakantie konden we hem bereiken, en dat gaf ons ook wel rust.

Inmiddels is de interventie vier dagen geleden. Het was een heel spannend moment, maar doordat we de dag ervoor nog met elkaar hebben gezeten en Peter nog eens duidelijk alles met ons had doorgenomen, wisten we in grote lijnen goed wat ons te wachten stond. Peter was tijdens de interventie heel rustig naar mijn zwager, maar wist wel precies op de juiste momenten het juiste te zeggen. Mijn zwager heeft onze hulp geaccepteerd, en zonder de hulp van Peter was ons dit waarschijnlijk niet gelukt. Ook nu mijn zwager in de kliniek zit, heb ik nog regelmatig telefonisch contact met Peter over hoe het nu gaat en of er nog dingen zijn die we met elkaar moeten delen. Ik zou Peter zeker aanraden als interventionist wanneer je als vrienden of familie niet meer weet hoe je een dierbare moet helpen van zijn/haar verslaving af te komen!

Suus

Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur.

Waarom kiezen voor Team Peter ter Horst?

  • Particuliere verslavingszorg, één-op-één
  • Adequate hulp binnen 24 uur
  • Werkt op locatie
  • Werkt discreet
  • Effectieve begeleiding op maat
  • Gecertificeerd
  • Werkte mee aan het tv-programma ‘Verslaafd!’

Teruggebeld worden door Team Peter ter Horst?