Boek Maarten Dammers: Ik ben Maarten en ik ben verslaafd

Nadat sinds begin 2022 zijn documentaire ‘Papa is verslaafd’ op Videoland te zien is, komt dit voorjaar het eerste boek van Maarten Dammers uit. In zijn biografie ‘Ik ben Maarten en ik ben verslaafd’ ligt de aandacht op herstel als een boodschap van hoop.

Onze samenwerking met Maarten

Je kunt Maarten Dammers kennen van zijn rol als interventionist in het televisieprogramma Verslaafd!. Peter ter Horst werkte hier in de eerste seizoenen ook aan mee. Sinds september 2022 werken wij als Team Peter ter Horst samen met Maarten Dammers. Maarten was al langere tijd op zoek naar een samenwerking gezien zijn drukke agenda voor televisieprogramma Verslaafd! en SolutionS. Wij bundelen nu onze kennis, kunde en jarenlange ervaring en hopen met deze samenwerking nog meer mensen te kunnen geven wat Peter, Maarten en hun dierbaren hebben ontvangen; HERSTEL!

De biografie van Maarten Dammers

boek maarten dammers

‘Dit verhaal gaat over mijn grote verdwalen in drank, drugs en quick fixes. Het is een verhaal van veertig jaar vol hoogmoed, dansend op de vulkaan, een leven leidend dat onverbiddelijk moest eindigen op straat. Het verhaal ook van een jongetje dat zichzelf nooit goed genoeg vond, altijd van buiten naar binnen keek, zonder idee hoe hij verbinding kon maken met de wereld om hem heen. Ik begon te geloven in de illusie dat drank en drugs mij vrijheid zouden verschaffen en mijn leegte konden vullen. Mijn normen en waarden vervaagden, mijn acties werden krankzinnig en ik was niet meer in staat redelijk te denken. Kortom: mijn leven werd een puinhoop, en daar heb ik mijn hele omgeving meedogenloos in meegesleept. Ik wilde niet dood, ik wilde leven, maar had geen idee hoe. Pas op mijn vijfenvijftigste kwam het besef dat het zo niet langer kon en wist ik na een intensieve behandeling de weg naar herstel in te slaan. Nu ben ik tien jaar clean en wil ik mijn verhaal graag met u delen.’

Hulp bij verslaving

Ben jij op zoek naar hulp voor jouw eigen verslaving of de verslaving van een naaste? Team Peter ter Horst staat voor je klaar. Niet alleen met een interventietraject waardoor de verslaafde het probleem en de consequenties onder ogen ziet. Ook met goede nazorg, waardoor de verslaafde blijvend in herstel is en de kans op een terugval zo minimaal mogelijk is. Als familie heb je direct baat bij een interventietraject. Jij krijgt handvatten aangereikt en je komt weer sterker in je schoenen te staan. Je wordt hierin intensief begeleid door 1 van onze familiecounselors, een interventionist en een casemanager. Wil jij graag hulp voor jouw verslaving of voor de verslaving van een naaste? Schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 20:00 via 085 – 004 18 58 en info@peterterhorst.com. Ook kun je ons contactformulier invullen. Je ontvangt dan spoedig en discreet een reactie van ons.