Wij helpen als je dierbare verslaafd is

Wanneer een dierbare verslaafd is, kun je je hulpeloos en radeloos voelen. Hij ontkent misschien zijn ziekte, wil geen hulp, denkt zelf wel te kunnen stoppen of vermijdt zelfs alle contact. Maar geef de hoop niet op. Wij kunnen helpen!

Verslaafd! RTL 4

Verslaafd! RTL4

Vanaf dinsdag 2 maart kun je weer om 20:30 het programma Verslaafd! bekijken op RTL4. In de eerste seizoenen van Verslaafd! was Peter ter Horst in actie te zien samen met collega Jim Geduld. In het programma krijg je inzicht hoe een interventie uitgevoerd kan worden. Let wel, in het programma zie je alleen een klein deel van het gehele proces en zie je hoe een zogenaamde “harde” interventie wordt uitgevoerd.

Een interventie behoort altijd maatwerk te zijn en uitgevoerd te worden door een goed opgeleid specialistisch team.

Interventie TeamProfessioneel interventie team

Wij zijn een professioneel team met ruime ervaring in de uitvoering van goed voorbereide interventies. Ons team bestaat uit ervaringsdeskundigen, sport- en voedingscoaches, medisch specialisten en goed getrainde interventionisten. Wij geloven dat het gehele ‘systeem’ aandacht behoeft. Dus het gezin en alle naasten die direct betrokken zijn bij de verslaving.

 

Verslaving is een familieziekte en niet alleen de verslaafde verdient hulp. Daarom omvat een interventie veel meer dan alleen een simpele confrontatie en ultimatum zoals je op TV ziet. Jullie worden als systeem geholpen en professioneel begeleid. Mocht de verslaafde toch de aangeboden hulp niet aanvaarden, dan krijgen alle naasten hulp om om te gaan met de ziekte van verslaving. Een interventie is daarom altijd nuttig.

De ziekte van verslaving

Wanneer je partner, familielid of goede vriend(in) verslaafd is, heeft dat effect op het hele gezin. Iedereen maakt zich zorgen, er is ruzie over wat het beste is om te doen en iedereen ervaart stress. Wij begrijpen dit als geen ander. Verslaving is een ziekte, een familieziekte.

Je wilt helpen, maar je weet niet hoe. Waarschijnlijk heb je alles al geprobeerd: boos worden, verdrietig worden, praten, straffen, de middelen verstoppen of regels stellen. Je weet niet meer wat je moet doen. Want het probleem is, je kúnt niet helpen. Iemand die verslaafd is, is ziek. Heeft geen controle meer over zijn gebruik. Tegelijk beïnvloedt de verslaving van jouw naaste jouw hele leven. Je bent mede-afhankelijk, zoals dat heet. Er moet iets gebeuren, anders ga je eraan onderdoor. Of bijvoorbeeld je kinderen.

De discussie aangaan met de verslaafde om in behandeling te gaan heeft weinig effect. Een verslaafde is ziek. De drang om te gebruiken is heel hoog. Vaak ontkent men dat er een probleem is. Gemiddeld duurt het 10 jaar voordat een verslaafd persoon zo ver is dat hij wel hulp zoekt. Vaak moet een verslaafd persoon eerst volledig ‘rock bottom’ gaan, alles verliezen. Daarnaast speelt schaamte een grote rol. Schaamte over het verlies van controle, het zelf niet kunnen stoppen en de schade die hij heeft veroorzaakt om hem heen en bij zichzelf.

Maar er is hulp! Interventie bij verslaving

Er is hoop! Wij kunnen jullie helpen. Door middel van het uitvoeren van een goed voorbereide interventie door onze specialisten. Naast dat het team uit ervaringsdeskundigen bestaat, zijn zij daarbij ook professionals. Dit betekent dat zij naast hun ervaringsdeskundigheid opleidingen en trainingen hebben afgrond in ons vakgebied. Doordat zij ervaringsdeskundig zijn, weten zij hoe de verslaafde denkt, zich voelt en wat hij nodig heeft. Zij kennen alle leugens, excuses en manipulatieve trucjes. Zij prikken hier meteen doorheen. Zij weten als geen ander hoe te communiceren met een verslaafde. En omdat zij zelf ooit actief verslaafd waren, schept dat een “band”… vertrouwen.

Wij bieden maatwerk

Elk persoon is anders, elk gezin is anders en elke verslaving is anders. Daarom is onze dienstverlening altijd maatwerk. Wij werken op locatie, komen dus bij jou langs en voeren eerst met jullie gesprekken voordat wij overgaan tot een interventie. Hoe dat werkt, wat het kost, dat bespreken we graag met jullie persoonlijk. Je kunt ons geheel vrijblijvend bellen, een mail sturen of start een chat. Geef niet op, er is echt hulp.

Wij helpen!

Als team van peterterhorst.com helpen wij jou! Neem contact op voor hulp.

Bel: 085 – 004 18 58
E-mail: info@peterterhorst.com

Of chat met ons!

 

Bekijk het verhaal van Peter

Mijn verhaal kun je hier lezen. Maar je kan ook onderstaand video bekijken. Peter vertelt heel openhartig zijn verhaal. Over het ontstaan van zijn verslaving tot aan zijn herstel. Het bekijken en lezen van ervaringsverhalen kan helpen met herkenning, begrip en hoop.

Onze dienstverlening

Vraag direct hulp