Middels een interventie wordt jouw dierbare geconfronteerd met de gevolgen van zijn verslaving. Het is een proces en geen momentopname zoals je op televisie ziet bij programma’s als Verslaafd!. Een interventie begint bij naasten die hun dierbare langzaam kapot zien gaan. Het proces van een interventie gebeurt altijd vanuit liefde en mededogen; om te laten zien dat het ook anders kan. Een interventie kan voor iemand van grote betekenis zijn. Hoe een interventie precies verloopt, hangt af van verschillende dingen.
Een persoonlijke aanpak
Allereerst komen naasten, onder begeleiding van professionals, bij elkaar om de situatie te inventariseren. Aan de hand hiervan wordt er gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld. Er wordt een passende vorm van verslavingszorg gezocht. Daar wordt een plek gereserveerd. Op de dag dat die plek vrij komt vragen de naasten, weer onder leiding van professionals, hun verslaafde dierbare om mee te gaan, om vanaf dat moment zijn leven een nieuwe kans te geven. Een interventie is bedoeld om de neerwaartse spiraal waar de verslaafde in terecht is gekomen, om te buigen naar een opwaartse spiraal van herstel.
Het interventietraject
Heb jij het idee dat een van jouw dierbare naaste hulp nodig heeft? Door middel van een interventietraject accepteert maar liefst 85% van de verslaafde personen meteen hulp. Het kan zijn dat het wat langer duurt voordat een verslaafde hulp accepteert. Als naaste heb je direct baat bij een interventietraject. Wij bieden jou handvatten en je komt weer sterker in je schoenen te staan. Je wordt hierin intensief begeleid door 1 van onze familiecounselors, de interventionist en een casemanager.
Team Peter ter Horst staat voor jou klaar
Denk jij dat een interventie van grote betekenis kan zijn voor jouw naaste, heb je behoefte aan meer informatie of wil je kennis maken? Je kunt direct een afspraak maken of vragen stellen via telefoon of e-mail. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 uur tot 20:00 uur via 085 – 004 18 58 of info@peterterhorst.com.